רטיבות בקיר – מאיפה הגיעה הרטיבות הזאת?

הימצאות של רטיבות בקירות, נוסף על כך שהיא לא נוחה או אידיאלית – היא גם מצב שהוא לא תקין. על אף שבחדר המקלחת לאחר רחצה ממושכת עשויה להיות תחושה של רטיבות או לחות על הקירות, חשוב לדעת שזו אמורה לחלוף במהרה ובמידה והיא נותרת – כנראה שישנה בעיה של רטיבות שחשוב לטפל בה.

בנוסף, הגשם בימי החורף הסגריריים אף הוא לא אמור להביא להיווצרות של רטיבות ובמידה ורטיבות נוצרת, מדובר בבעיה משמעותית. טיפול מהיר ברטיבות הוא הכרחי לא רק לטובת הענקת מענה מיידי, אלא גם למניעה של החמרתה ומכאן, לסיבוך הטיפול בבעיה וגם העלויות שכרוכות בטיפול.

נזקי רטיבות בקיר באים לידי ביטוי בכמה היבטים שונים. ראשית כמובן, ישנו האלמנט האסתטי. קיר רטוב ולח צובר לאורך זמן עובש, כתמי רטיבות וקילופי טיח. חשוב לא פחות, העובש שנוצר מהרטיבות הוא לא רק מפגע אסתטי אלא גם בריאותי, כיוון שנשימת חלקיקי העובש הוא מסוכן, במיוחד אם העובש התפתח לטחב.

בנוסף, המים שחלחלו לקירות ינשו למצוא את דרך היציאה שלהם מה שיביא להתפוררות טבעית של הקירות, סממן בעייתי נוסף של התופעה. מסיבות אלה, חשוב לתת מענה לבעיית הרטיבות ולמנוע החמרה טבעית שלה.

למה נוצרת רטיבות?

בשביל לטפל בבעיית הרטיבות באופן הטוב ביותר, חשוב לפני כן למפות את מקור הבעיה. בעיות רטיבות יכולות להיווצר במגוון אזורים שונים בבית ובכל מקרה הבעיה עשויה לנבוע ממקור אחרים ובהתאם, אופן המענה הנדרש הוא לא פעם שונה בתכליתו. בשביל לעשות לכם קצת סדר, אלו הם כמה אזורים בבית בהם עשויה להתפתח רטיבות.

קיר פנימי

רטיבות בקיר פנימי עשויה אמנם לנבוע מהפרשי הטמפרטורה בין הסביבה החיצונית לבית האישי שלכם אך בישראל החמה שלנו מדובר בתופעה נדירה. ולכן, במידה ואתם מבחינים ברטיבות או סימני עובש על הקירות הפנימיים בבית שלכם סביר כי מדובר בנזילה סמויה, רטיבות שנובעת מבעיית אינסטלציה שחשוב לטפל בה במהרה. עם זאת, אפשרות אחרת תהיה בעיה באיטום של הגג או קירות הבית שהביא לחלחול של מים לקירות הבית או לחילופין, מרזב שלא מבצע את עבודתו. על מנת לאתר את מקור הרטיבות חשוב לעלות לגג הבית לבחון את איכות האיטום הקיים ובמידה ועולה חשד לנזילה סמויה, להיעזר במגוון שיטות ללא הרס כמו מצלמה תרמית או איתור בגז.

קיר חיצוני

איטום קירות חיצוניים במנוףבדומה לרטיבות בקירות פנימיים, גם כשמדובר בקיר חיצוני הבעיה עשויה לנבוע מנזילה סמויה בסביבת הקיר או לחילופין, הימצאות של מי גשם שחודרים נוכח איטום חלש. במידה ואתם גרים בבניין משותף מיושן שמחופה בקרמיקה חשוב לטפל ברטיבות במהרה כיוון שהקרמיקה עשויה להתפורר וליפול ולכן מהווה סכנה עבור אנשים בקרבת מקום. בנוסף, במידה וישנה נוכחות של צמחיה בסביבת הקיר החיצוני הרטוב, כנראה שמדובר ברטיבות חמורה שמצריכה מענה דחוף.

אנחנו בפרויקטים 2000 מומחים בשירותי איטום ומספקים גם שירותי איטום לקירות חיצוניים, כולל איטום בסנפלינג, איטום באמצעות מנוף סל וכו'.

קירות הגבס במרתף הבית

המרתף שלנו ממוקם מתחת לבית האהוב שלנו ומוסב לא פעם ליחידת דיור אישית. נוכח מיקומו מתחת לצנרת בבית מדובר במוקד בעל פוטנציאל לנזקי רטיבות רציניים עקב בעיות בצנרת וחשוב לא פחות, כיוון שהגבס הוא חומר חלש יותר – הלחות יכולה לאורך זמן להחליש אותו ולמשוך אליו טרמיטים. לכן, בעיית רטיבות בקירות גבס דורשת מענה מיידי שישלב החלפה מלאה של החלקים שנרטבו, כיוון שמדובר בחומר הרוס שלא ניתן לתקן. עם זאת חשוב לדעת שמדובר בבעיה שפשוט יחסית לפתור.

חדר המקלחת

רטיבות בחדר המקלחת הוא עניין נפוץ במיוחד. מדובר בחדר שהוא מוקד בעל פוטנציאל גבוה לרטיבות, נוכח השימוש במים החמים שמתאדים במהלך הרחצה. כשהאדים נוגעים בקיר או התקרה, משטחים שהם קרים, הם יעברו למצב צבירה נוזלי מה שיגרום כמובן לרטיבות. הרטיבות של הקירות כשלעצמה לא בעייתית בהכרח, אך העובש שצפוי להיווצר נוכח הרטיבות דווקא כן.

ישנן כמה דרכים פשוטות למנוע את הרטיבות בקירות המקלחת. הדרך הפשוטה ביותר לטפל ולמנוע את הרטיבות היא לשמור על אוורור במהלך המקלחת ובסיומה – פתחו את החלון במהלך המקלחת ובמידה ויש לכם ונטה, הפעילו אותה. במידה ואין לכם אפשרות לאוורר את החדר או שהדבר לא עוזר, תוכלו לנגב את הקירות עם מגבת לאחר כל רחצה על מנת למנוע התפתחות של עובש. חשוב לדעת שישנו צבע מיוחד לקירות בחדרים לחים שמאפשר מניעה של עובש ולכן בשביל למנוע רטיבות תוכלו גם להשתמש בצבע בחדרי רחצה.

אזור הקיר מתחת לחלון

אזור בעייתי נוסף על חדר המקלחת, הוא האזור בקיר שנמצא בסמוך לתחתית החלון. נוכח איטום בעייתי או הפרשי טמפרטורה משמעותיים במקרים נדירים בארץ, עשויה להתפתח רטיבות. חשוב במצב של רטיבות לבחון אפשרות של שיפור איכות איטום החלונות בבית שלכם על מנת למנוע בהמשך החמרה של הבעיה.

איך מאתרים נזילה סמויה?

במידה ואיש המקצוע שהבאתם הגיע למסקנה כי מקור הרטיבות הוא בנזילה סמויה, הבעיה המאתגרת ביותר היא ללא ספק מציאת מקור הנזילה. בעבר הלא כל כך רחוק על מנת למצוא את הנזילה נעשה שימוש בשיטות עם הרס, שכללו שבירה מאסיבית של הקירות לטובת איתור ראייתי של מקור הנזילה.

כיום הטכנולוגיה קצת התקדמה ובאמצעות שיטות סמויות ללא הרס בהן מצלמה טרמית, איתור בגז ומכשיר אקוסטי ניתן לאתר את מקור הנזילה באופן אלגנטי יותר ולחסוך את הפיכת קירות הבית ואת עלויות התיקון. לאחר איתור מקור הנזילה תיעשה עבודת הרס ממוקדת יותר ונקודתית על מנת לטפל בנזילה במהרה.

תוכן עניינים